Hva er permanent makeup? Hvilke mulige teknikker finnes det?

De fleste kvinner forveksler begrepene og tenker at permanent makeup, kosmetisk tatovering, mikropigmentering, pmu, semi-permanent sminke eller til og med microblading er forskjellige prosedyrer.

Men, sannheten er at alle disse prosedyrene er like – altså en implantasjon av pigment i huden. Forskjellen ligger i utføringsteknikkene.

De forskjellige navnene har blitt til kun for markedsføringsgrunner.Det samme gjelder for teknikkene. Det finnes kun et par ulike utføringer. Og det samme trikset med å bruke kompliserte og nye navn, gjelder også her. Derfor må dere ikke la dere lure.

La oss snakke om mulige permanent makeup teknikker.

Bryn-teknikker

-Microblading

Dette er den meste kjente teknikken, assosiert med mange «myter». Dette er også en av teknikkene innen permanent makeup. Under selve behandlingen, blir pigmentet tilført i huden ved et lite kutt utført med hjelp av et håndverktøy. Ved denne behandlingen pleier man å «tegne» på brynshår. 

-Skyggeleging /Ombre / powder-teknikk

Disse er delt inn i flere kategorier, men det grunnleggende prinsippet er at det er en gradvis skift fra en mørkere til en lysere fargetone. Brynene utført med denne teknikken ser veldig naturlig ut. De som liker å ha mer fremhevet bryn er dette også en perfekt løsning, siden ansiktet ser ikke innrammet ut. Denne teknikken er mindre invasiv for huden da resultatet er skapt av mange mikroprikker. 

-Full farging

Denne teknikken skaper et mer fremhevet og mindre naturlig resultat. Den var spesielt populær for noen år tilbake, når det var trendy å ha bryn som så mindre naturlig ut. Ved bruk av denne teknikken, blir brynene dekket helt med samme farge. 

-Hår-teknikk

Denne teknikken blir utført med et apparat som «tegner» på brynshår (hårene blir ikke tegnet ved å utføre et kutt, men ved at apparatet tilfører mange mikroprikker). Dette er også en teknikk som er mindre invasiv for huden.

-Kombinerings-teknikk

Her bruker man flere teknikker i henhold til kundens behov.

Leppe-teknikker

Ombre

Dette er en teknikk hvor man skaper en naturlig overgang fra en fyldigere konturfarge til en naturligere indre leppefarge.

-Aquarelle lepper

Dette er den mest naturlige teknikken, når man fremhever ikke leppekonturen, men alle leppene blir dekket av en mild skygge. 

-Innfarging av hele lepper

Dette er en teknikk hvor alle lepper blir farget med en farge av samme intensitet.

-Leppekontur

Eyeliner-teknikker:

-Fremheving av vippekant

Teknikken går ut på å tilføre pigment kun ved vippekanten.

-Klassisk eyeliner med pil

Fremheving av øynene ved å tilføre pigment i vekstlinjen av øyevipper, samt over den og på den ytre delen av øyet ved å forme en pil. 

-Klassisk eyeliner med skygge

En mild fremheving av øynene med skyggelegging ved å tilføre pigment i vekstlinjen av øyevipper, samt over den og på den ytre delen av øyet ved å forme en pil. Med denne teknikken får man et mildere resultat sammenlignet med klassisk eyeliner

FANT DU DET DU LETTE ETTER?

Registrer deg for en behandling eller konsultasjon

på en måte som passer deg best

Alopecia tatovering trondheim

Online

Raskeste og enkleste måten å finne
et passende tidspunkt.

Registrering på nett
Hårpåtegning trondheim

Mail

Send epost til post@monikapermanent.no
ellerfyll ut skjema.

lepper tatovering trondheim

Telefon

Ring 477 39 538.